Vegetarisch buffet

Na een heerlijk warme, verse tomatensoep, een groentebuffet om van te smullen.

Worteltjes met venkel en koriander: wortels wassen, in kleine stukjes snijden; venkel in heel kleine stukjes snijden; worteltjes stoven in kokosolie; venkel toevoegen; naar smaak korianderpoeder, korianderzaad en eventueel verse koriander toevoegen.

Witte selder in mosterdsausje: selder spoelen, in kleine stukjes snijden; stoven in kokosolie; tot ongeveer halfweg water toevoegen plus een blokje groentebouillon; als de selder bijna gaar is, de selder met een schuimspaan uit het kookvocht scheppen; kookvocht op de warme plaat laten koken, twee à drie vorken scherpen mosterd toevoegen; de saus binden; lichte culinaire room toevoegen.

Knolselder met ricotta: knolselder in kleine blokjes snijden, stoven in kokosolie; naar smaak nootmuskaat toevoegen (het lekkerst als je die vers raspt); als de knolselder gaar is, ricotta toevoegen en mengen.

Pittige pompoenpuree: een butternutpompoen schillen en in kleine blokjes snijden; met een beetje water (een goede bodem) gaar laten worden; water afgieten, butternutpompoen in de blender doen; peper uit de molen toevoegen en komijn; blender laten draaien tot je een egale massa hebt; puree terug in de pot doen.

Zoete aardappel stoven in kokosolie op een lekker warme plaat, met zeezout, peper en basilicum.

Serveer de vier gerechten samen met een slaatje van kerstomaten met rozemarijn, olijfolie, azijn, peper, zout en frambozenazijn. En/of met ijsbergsalade, met een fijngesnipperde sjalot, een zure appel in kleine stukjes, peper en zout, olijfolie en frambozenazijn.

Dessert: Griekse yoghurt met bosvruchten (in de blender, met een beetje amandelmelk als je het graag drinkbaar hebt).

Smakelijk!

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggers like this: