Soulmate

De gedachte dat je een soulmate hebt is terug te voeren op het feit dat je ooit van elkaar gescheiden bent geweest, en nu terug samen komt…

background_youtube

Klopt, maar als je helemaal terugkeert, is ooit alles Eén geweest (noem het Big Bang of wat dan ook) en eigenlijk is dus iedereen je Soulmate ; ooit ben je gesplitst geraakt van elke ziel die je ontmoet, dus elke ziel is in wezen je soulmate ; sommige zielen ben je al heel lang geleden van gesplitst, andere korter geleden.

Je kiest bepaalde mensen uit die je als Soulmate ervaart of benoemt, omdat je op dit moment in dit leven…

… datgene wil uitzuiveren dat gemaakt heeft dat die twee energieën zich gesplitst hebben op dat specifieke moment. Dat je die persoon een Soulmate noemt, is dus omdat je je eigen aandacht en energie op een bepaalde manier richt. Want in wezen zou je van elke andere ziel kunnen zeggen dat het een soulmate is.

Dat betekent dan ook dat je een heel andere relatie hebt met een persoon van zodra je je aandacht anders richt.

Zoals Don Miguel Ruiz het uitlegt: het is eigenlijk in hoe we elk onze aandacht richten, dat de realiteit ontstaat. Of tenminste wat wij als realiteit ervaren.

Omdat je in wezen van iedereen soulmate zou kunnen zijn, en daarin op de één of andere manier werkelijk een keuze maakt, wordt het ineens ook van belang dat je in die relatie investeert en er je verantwoordelijkheid in neemt. Veel belangrijker dan als je ervan uitgaat dat je nu eenmaal soulmates bent met iemand door een of ander goddelijk plan.

Soulmates ben je in wezen met iedereen. Met welke soulmate je een stuk van je reis wil gaan, dat is een keuze.

De mens blijft rusteloos omdat hij/zij zich in wezen helemaal terug wil verbinden met het geheel. Geen enkele verbinding met één soulmate kan dat realiseren, existientiële rusteloosheid zal altijd blijven. Behalve op die intense momenten dat je beseft dat je afgescheiden zijn ook maar een hersenspinsel is. Je was altijd al in verbinding, alleen wist je het niet…

Ah, de rust die daaruit straalt…

Comments are closed.

Up ↑

%d bloggers like this: